Krönika sommar


Sommarvärme och glädje

Vilka fantastiska dagar det har varit med sol och värme. Vi ser fram emot en riktigt skön sommar med liv och rörelse på gator och torg. Dröm dig bort med en glass i handen, en kaffe i solen, lunch på uteserveringen eller en take away för att själv välja plats att njuta av maten. Jag älskar sommarvärmen och att flanera runt bland butiker, caféer och andra verksamheter. Möta människor och slå ner sig en stund för att växla några ord. I takt med vaccineringens framfart ser man glädjen sprids och människor möts återigen, men fortfarande i mindre sällskap. Här pratar vi endorfiner de luxe. Vilken glädje och den glädjen är varmt välkommen!

 

Attraktiv stad

Vår förening arbetar med målet om att vara en aktiv och attraktiv stad. Det är ett långsiktigt arbete som kräver tålamod, resurser och samverkan mellan både privata och offentliga sektorn som fastighetsägare, kommun och näringsliv. Eslövs Stadskärneförening är navet i samverkan som “får orkestern att spela”, som en klok professor: Karin M Ekström, Högskolan i Borås berättar i forskningsprojektet “butiken som mötesplats”. Mer om oss och forskningsprojektet kan ni läsa på vår hemsida m.eslovsstad.se 

 

Vad händer i sommar 

Vi vill självklart jättegärna levandegöra det vackra torg som nu står klart. Det tänker vi göra med hjälp av bidrag från Sparbanksstiftelsen Färs och frosta. När restriktionerna lättar upp kommer ni att kunna njuta av diverse upplevelser som musik, sagostund, kultur, prova på något kul på stan. Vårt mål är att skapa en kultur om ett levande centrum med en mix av utbud, rent & snyggt och aktiviteter med start lördagar i sommar som levandegör Eslövs hjärta, Stora torg. 

 

Kärlek och omtanke till er.

Vi ses i Eslöv!

 

Centrumledare, Cecilia Reinholdsson

Kontakt: cecilia@eslovsstad.se 

#tillsammansföreslöv