Krönika - Längtan


Längtan

Vad ska man säga, 2020 gick till historien och vi är nu inne på ett nytt år med längtan av att se en minskad smittspridning. En längtan av att samhället ska öppnas upp och blomstra!

- Hur många mer än jag längtar efter att få kramas?

Saknaden och längtan av närhet och att få träffas och umgås i större skala med vem man vill. Den är stor! Längtan av att sitta på en folkfylld uteservering fullt med liv och skratt med solen som värmer ansiktet. WOW…! Låt oss drömma oss bort för en stund. För snart är det verklighet.

Revansch

Jag tror definitivt att våra städer och den fysiska handeln tar revansch när pandemin har lagt sig. Vi kommer vilja besöka den fysiska handeln och att få känna känslan av att klämma på varor, prata med personalen och möta människor. Även om samhället har blivit tvingad in i en digital värld med distansering och isolering, så tror inte jag att den digitala världen kommer att ta över och döda våra städer. Tvärtom! Vi är människor som behöver stimulans av upplevelser och personliga möten. Det behovet kan man inte stilla via den digitala världen. Digitaliseringen tror jag har kommit för att stanna och att det är av positiv karaktär och den för faktiskt med sig många fördelar. Oavsett om vi tillför mer digitalisering, kommer vi trots allt vilja möta människor utanför displayen och vi kommer välja att handla i den fysiska miljön också. Däremot så har vi kanske lärt oss ett nytt handelsmönster och konsumerar på ett annat sätt än tidigare. Våra städer kommer att förändras och även utbudet.

Evenemangs torka

Alla event ställdes in över en natt. Vi kunde inte genomföra någon julmarknad eller någon invigning av Stora torg. Samtliga publika event har fått läggas på is på obestämd framtid. Nu börjar vi så smått att planera för mindre insatser anpassat efter status på pandemin. Stora torg planeras invigas efter sommaren och där arbetar kultur och fritid med olika planer, helt efter pandemins lägesbild. Förhoppningen är att kunna samlas och träffas och det hoppas vi verkligen på. Det kommer kanske dröja ett tag till innan vi kommer att kunna se större evenemang med folkhav av människor. Håll ut - snart är skiten över!

Tvätta händerna, håll avstånd och var rädda om varandra! Kärlek och omtanke till er alla.

Centrumledare, Cecilia Reinholdsson Kontakt: cecilia@eslovsstad.se

#tillsammansföreslöv