Nytt hopp för cityhandeln efter regeringens besked

Nytt hopp för cityhandeln efter regeringens besked


Ytterligare krisåtgärder för företag

Regeringen beslutade tidigt i våras att företag som drabbats ekonomiskt av Covid-19 kunde korttidspermittera sig själv eller anställd. Omställningsstöd var också en åtgärd som innebar ersättning för förlorad inkomst till följd av pandemin. Nu har man tagit ett nytt beslut med förlängning av både möjligheten att få omställningsstöd och till att korttidspermittera. Det här är till stor hjälp för den hårt drabbade handeln. Efter de nya restriktionerna så har det varit väldigt tufft för de flesta verksamheterna i Eslöv och i resterande Skåne samt Uppsala, som fick samma restriktioner en vecka innan Skåne.

Satsningen är denna gång riktat mot fysiska personer som bedriver näringsverksamhet (enskilda näringsidkare) och vars nettoomsättning har minskat i större omfattning till följd av pandemin.

Stödet träder i kraft den 9 november och handläggs av länsstyrelsen, som också ansvarar för all information, samt uppföljning av stödet. För närmare information om de villkor som gäller för att kunna söka omsättningsstöd, besök: Länsstyrelsens webbplats 

Sök stödet: Omsättningsstöd Boverket

 

Lösningsorienterade

Tillsammans är vi starka! Våra verksamheter är oerhört innovativa och skapar kreativa lösningar. En av våra blomsterbutiker erbjuder att välja ut sin blomma, knacka på rutan swisha och vinka. Flera butiker erbjuder hemkörning eller att få varor levererade utanför butik. Fråga gärna så hjälper vi er på bästa sätt för ett tryggt besök.

De nya restriktionerna ställer till det för oss inom de flesta branscher: restaurang, café, handel, gym och föreningar med mera. Alla behöver sina kunder för att överleva. Alla tar vi ett gemensamt ansvar genom att visa omtanke och kärlek för att motverka smittspridningen. Flertalet av våra näringsidkare bär visir så fort ordern landat i Eslöv.  

Var rädda om varandra