Vad händer i centrum?

Vad händer i centrum?


För den som inte rör sig i centrala delarna så ofta kan det uppfattas lite stökigt just nu. Men oj så fint det kommer att bli när allt är klart. Entreprenören jobbar på snabbt och det ser ut som att det kommer att kunna färdigställa vissa delar lite innan tidsplan. Viktigt att veta är att alla butiker, restauranger, caféer är öppet som vanligt och längtar efter att få ge er den bästa servicen. Så vad väntar ni på? Varmt välkomna!

Bra att veta Östergatan är avstängd och kommer att vara det fram till november. Vad som är viktigt att veta är att det är ett omfattande arbeten som ska utföras på Östergatan, bland annat ska vatten- och avloppsledningar på fem meters djup renoveras eller bytas ut. Direkt därefter ska samma arbete utföras på Västergatan och det kommer att pågår större delen av våren 2021. Under hela byggtiden kommer gående och cyklister att kunna ta sig igenom. För motorfordon är det avstängt under hela byggtiden, förmodligen till juni nästa år. Men det går alldeles utmärkt att ta sig till centrum ändå, via korsningen Östergatan/Kvarngatan kan du fortfarande köra under järnvägsviadukten och sedan svänga höger till Badhusparkens parkering eller svänga vänster på Storgatan till stationen. På kommunens webbplats eslov.se finns kartor som visar pågående vägarbeten och andra arbeten som tillfälligt påverkar trafiken och närmiljön.

Vi vill bjuda in dig till Shoppingdagar i Eslöv Ja du läste helt rätt. Kom och njut av god service och fina kampanjer den 29-30 oktober då håller flera verksamheter öppet 2 timmar tidigare (kl.8-18). Medverkande butiker, salonger, caféer och restauranger i Eslöv bjuder på härliga erbjudanden, tävlingar, styling, tips och idéer inför höst och vinter. Runda av med att äta något gott, lunch eller fika med kollegan/vännen/barnet/föräldern. En shoppingrunda med kompisgänget eller i ditt eget sällskap och avsluta gärna kvällen med en AW hos någon av våra restauranger. Njut och unna dig en riktig trevlig dag/kväll i Eslövs centrum tillsammans med oss. Kampanjerna släpps dagen innan, det vill säga den 28 oktober via våra digitala kanaler: Eslövs Stadskärneförenings Facebook och Instagram och www.eslovsstad.se

Fortsätt tänk lokalt Gör kloka val genom att handla lokalt och stötta den lokala handeln. Med enkla små insatser kan du göra stor skillnad. Låt matlådan ligga kvar i kylen, lyxa till det genom att beställa hem take away med vällagad mat från våra lokala restauranger. Att köpa ett presentkort är ett väldigt bra tips som gör någon glad, både den som får gåvan och butiken ni köper presentkortet av. Fortsätt att visa omtanke och kärlek genom att välja lokalt. Vi behöver varandra!

Under detta året så har vi aldrig förr konsumerat så mycket alkohol som vi nu gör (utvärtes). Jag läste en informationsskylt på ett hotell om god handhygien som jag bara var tvungen att avsluta min krönika med.

Fri sprit - men bara på händerna.

Tvätta händerna, håll avstånd och var rädda om varandra!

Centrumledare, Cecilia Reinholdsson Kontakt: cecilia@eslovsstad.se

#tillsammansföreslöv