Glad sommar från Eslöv

Glad sommar från Eslöv


SOMMARHÄLSNING FRÅN ESLÖV – Klicka på länken för att läsa brevet i webbläsaren

 Sommar och sol

Efter en omtumlande och tuff start på året så har vi nu kommit halvlek och sommaren tar vid. Flera av oss har klarat oss med nästippen över ytan och en del har förundransvärt fått anställa för att kunna hantera pandemin som hastigt grep tag i vårt samhälle, vårt land och våra liv.

Jag är otroligt stolt som centrumledare över att se det fina engagemang, hjälpsamheten, empatin och kärleken som vi alla har bidragit med. Tillsammans har vi kämpat, stöttat och funnits för varandra. Ingen vill vara ensam under en kris, det är då som vi behöver varandra som mest. 

Kriser föder kreativt tänkande och samarbeten som ger förutsättning för nya sätt att hantera vardagen. Vi har blivit mer effektiva med vår dyrbara tid, mer klimatsmarta och tänker oss kanske för mer än en gång innan vi åker i väg och handlar och väljer i första hand vårt lokala utbud. I sommar kommer nog flera av oss att hemestra i vårt vackra Sverige och vårt växande och spännande Eslöv.
 

Vad har hänt under våren?

Kommunen har släppt åtskilliga krispaket. Stadskärneföreningen har funnits som ett stort stöd med att hålla alla informerade och uppdaterade i utveckligen av pandemin och de olika krispaketen, lyssnat och hjälpt till med att hitta samarbeten och skapat lösningar.

Stadskärneföreningen har varit delaktiga i den sommargåva som kommunanställda nyligen fick för att stötta det lokala näringslivet.

Stadskärneföreningen utförde en lyckad samannonsering i våras och kort därefter var det dags för smygpremiär av första etappen av Stora torgs ombyggnad som då stod klar så att uteserveringarna kunde ta plats. I samband med det hade flertalet butiker kampanjer i dagarna tre, som vi filmade och delade på sociala medier och det blev en riktig succé som genererede många delningar och en god shopping i centrum.  


Soliga hälsningar från Eslöv!

Jag går nu på ett par veckors ledighet och hoppas att ni också får tillfälle att njuta och vara lediga. Jag vill önska er en riktigt fin sommar och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete efter ledigheten.

 

Hälsningar Cecilia Reinholdsson, centrumledare