Eslövs Stad

Konsten på Stora torg


Nytt och gammalt (eller rättare sagt lite äldre) samsas på torget.


Konstverket ”Snäckfågel” som idag står vid fontänen kommer troligen vara kvar på Stora torg även i framtiden.Vårt förslag är en plats i anslutning till den nya vattenanläggningen. Vi håller nu på att titta på om det är det bästa. Vi diskuterar också med konstnärens efterlevande om vi eventuellt kan modifiera verket och göra sockeln lägre. För ja, den är en del av konstverket.  

Sparbanken Skånes ägare Sparbanksstiftelsen Finn har donerat ett konstverk till Eslövs kommun. Det är inte ett konstverk som redan finns, utan det kommer att hållas en tävling för konstnärer. Vinnarens verk kommer placeras på torget. Stiftelsen har uttryckt en önskan om att den konstnärliga utsmyckningen ska vara lekfull.

Just nu håller ett tävlingsprogram att utformas, vilket Eslövs kommun och Sparbanksstiftelsen gör tillsammans. Efter tävlingens slut kommer Sparbanksstiftelsen Finn och Kultur- och fritidsnämnden att utse det vinnande förslaget. Fotoutställning


Eslövs kommun har producerat en fotoutställning om Stora torgs utveckling, där du  kan se hur torget har förändrats genom tiderna. Den är placerad på Stora torg, vid den lilla trappan bredvid Espresso House.

På utställningen finns utrymme för medborgare att skriva om man vet något mer om bilderna eller vilka som är med på bilderna. Har du inte möjlighet att komma förbi Stora torg under sommaren, så kan du även se utställningen på Eslövs kommuns hemsidaFör att skyltarna inte ska bli nedklottrade, så kommer pennorna vara vattenlösliga. Detta gör ju att det inte blir regnsäker text, men du kan också maila in din text till oss, så skriver vi in den på den digitala utställningen på hemsidan. Maila i så fall: storatorg@eslov.se